RIGO Research en Advies BV - De bewoonde omgeving

Esther Cozijnsen

CV

Onderzoeker
esther.cozijnsen@rigo.nl
020 5221163

Esther Cozijnsen is sociaal psycholoog. Als onderzoeker houdt zij zich bezig met diverse onderwerpen op het gebied van de woon- en leefomgeving. Haar specifieke interesse gaat uit naar onderzoeken waarbij de interactie tussen mens en omgeving een rol speelt. Leefbaarheid en duurzaamheid vormen de speerpunten in haar werkzaamheden.

Esther heeft veel ervaring met uitvoeren van enquête-onderzoek ‘van A tot Z’. Van de onderzoeksopzet en het ontwerpen van de (digitale) vragenlijst tot het analyseren en rapporteren van de resultaten. Dit doet zij veelvuldig voor leefbaarheidsonderzoeken (Lemon, de leefbaarheidsmonitor) en voor onderzoeken met betrekking tot energie en duurzaamheid.

Naast het doen van kwantitatief onderzoek gaat Esther graag het veld in om met mensen in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld om de ervaringen van bewoners in hun woonomgeving of met hun energiezuinige woning in kaart te brengen. Esther vindt het leuk om groepsgesprekken te organiseren en te leiden, maar ook om meer de diepte op te zoeken in één-op-één gesprekken.

Publicaties (58)