Gepubliceerd op:

Als onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van Wonen en de Leefomgeving helpt RIGO al bijna 50 jaar overheden, woningcorporaties en andere op de woningmarkt actieve partijen om de juiste besluiten te nemen. De manier waarop we dit doen is steeds weer anders – van kwantitatieve analyse tot beleidsadvies – maar altijd op basis van feiten (in plaats van veronderstellingen) en met aandacht voor de context van de opdrachtgever (we leveren geen ‘standaardrapporten’).

In een woelige tijd waarbij de ‘wooncrisis’ dagelijks de voorpagina’s van de dagbladen haalt, blijft de vraag van onze opdrachtgevers naar gedegen onderzoek en advies groeien. Waar moeten alle nieuw te bouwen woningen komen te staan? Hoe zorgen we ervoor dat woningen betaalbaar blijven? Waar op de woningmarkt is er sprake van discriminatie of uitsluiting en wie maken er minder kans op welke woningen? Hoe ga je als vastgoedeigenaar om met de onzekerheden rondom de energietransitie? Welke gevolgen heeft de vergrijzing en welke consequenties heeft bijvoorbeeld de krappe arbeidsmarkt op wonen en zorg? De vraagstukken waar onze opdrachtgevers mee te maken krijgen, zijn talrijk. Om die reden zoekt RIGO nieuwe collega’s en wel voor de volgende vacatures:

Onderzoeker / adviseur Woonbeleid

Heb jij enkele jaren werkervaring bij een gemeente, regio, provincie, waterschap of rekenkamer en wil je jouw ervaring bij het leukste onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van Wonen inzetten? Bijvoorbeeld door gemeenten te ondersteunen bij het opstellen van woonvisies, of ze te adviseren welke maatregelen genomen kunnen worden om betaalbare voorraad te bouwen en beschikbaar te houden? Ben jij veelzijdig – kun je beleidsteksten schrijven, ben je niet vies van Excel, schrik je niet van wet- en regelgeving? – dan zijn we op zoek naar jou.

Onderzoeker / adviseur Corporatiebeleid

Heb jij enkele jaren werkervaring bij een woningcorporatie en wil je jouw ervaring inzetten om corporaties te begeleiden bij de grote opgave waar ze de komende jaren voor staan? Heb je interesse om te onderzoeken hoe de vrijkomende gelden van de Verhuurderheffing zinvol kunnen worden besteed? Of hoe kwalitatief goede sociale huurwoningen op grond van een andere partij kunnen worden ontwikkeld? Hoe rechtvaardig huurbeleid kan worden ontwikkeld? En hoe de verduurzaming van de corporatieportefeuille kan worden vormgegeven? Weet jij analytisch vermogen te koppelen aan concreet beleidsadvies? We komen graag met jou in contact als jij corporaties wilt helpen antwoorden te vinden op deze vragen.

Werken bij RIGO

Naast inhoudelijk boeiend werk bieden wij jou een groep bevlogen, gezellige en betrokken collega’s met een zeer diverse achtergrond. Vanuit ons kantoor aan het IJ (pal naast Amsterdam Centraal) heb je een prachtig uitzicht en wandel je zo de historische kern van onze hoofdstad in. RIGO kent een 4-daagse werkweek die ruimte laat voor een goede privé-werk balans, waarbij we medewerkers stimuleren ook naast hun werk actief te zijn. We bieden een mooi salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

We werken bij RIGO rondom projectteams van afwisselende samenstelling, afhankelijk van de vraag van de opdrachtgever. Je werkt doorgaans aan meerdere projecten tegelijk, waardoor RIGO werk biedt met een mooie afwisseling, met veel vrijheid én verantwoordelijkheid. We vinden het daarbij belangrijk dat medewerkers werken aan projecten waarin zij zich prettig voelen, en ondersteunen de eigen ontwikkeling daarnaast met een op maat gemaakt opleidingsplan. Dat maakt RIGO bij uitstek een werkplek om jezelf te ontwikkelen: veel ex-RIGO’ers bemensen inmiddels mooie posities in de volkshuisvesting of daarbuiten.

Hebben wij jou interesse gewekt of heb je vragen n.a.v. het bovenstaande, stuur dan een mailtje (CV en motivatiebrief zijn welkom!) naar info@rigo.nl.