Jan Scheele Goedhart

Senior Onderzoeker/Adviseur

Jan.Scheele@rigo.nl
020 5221111

Over

Jan Scheele-Goedhart is senior onderzoeker. Eigenlijk een beetje een idealistische, die hoopt dat dat onderzoek iets bijdraagt aaneen betere wereld. Waar dat dan verder over gaat maakt uiteindelijk niet zo heel veel uit. Vaak is het grondbeleid – een thema waar hij inmiddels vrij goed in thuis is – of heeft het op een andere manier met woningbouw te maken. Het kan ook over heel andere onderwerpen gaan, zoals preventie van overgewicht bij kinderen.

Dat betekent inzet van een breed palet aan onderzoeksmethoden: van GIS-analyse tot groepsgesprek, en dat gecombineerd inéén onderzoek. Met de uitdaging om het resultaat zo op te schrijven, of uit te leggen, dat iedereen het begrijpt. Vaak gaat het om evaluatieonderzoek, niet zozeer om af te rekenen, maar om inzichtelijk te maken waarom het ging zoals het ging. Op zoek naar conclusies die scherp en helder zijn, maar tegelijkertijd bescheiden in het licht van wat allemaal niet zo zeker is.

Voordat Jan bij RIGO kwam werken, studeerde hij Geodesie aan de Technische Universiteit Delft. Daarna volgde hij ook masters in de filosofie en de theologie.

Lopende projecten

Publicaties