Over

Rosalie is antropoloog, en vindt complexe structuren een soort puzzeltjes, die uiteindelijk altijd over mensen met belangen en waarden gaan. Bij RIGO adviseert ze gemeentes, regio’s, rekenkamers en corporaties over woonbeleid in overkoepelende zin, maar ook binnen specifieke thema’s als wonen en zorg, burgerparticipatie, leefbaarheid, inclusiviteit, strategisch beleid, duurzaamheid en nieuwe woonvormen.

In 2019 is Rosalie bij RIGO komen werken als adviseur, na een aantal jaar op de strategieafdelingen van twee woningcorporaties in Amsterdam. Bij Rochdale deed ze onder andere projecten met kwetsbare jongeren, innovatie in de samenwerking met het sociale domein en bewonersparticipatie.  Ook deed ze voor Stadgenoot onderzoek naar de toekomstdromen van sociale huurders in Amsterdam Nieuw-West.

In 2016 studeerde Rosalie af van een onderzoeksmaster Culturele Antropologie aan de universiteit van Uppsala, Zweden, met een onderzoek over toekomstdromen van middelbare scholieren in Kampala, Oeganda. Daarvoor deed ze een bachelor Culturele Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Lopende projecten

Publicaties