Veerle Veraart

onderzoeker

veerle.veraart@rigo.nl
020 5221128

Over

Sinds september 2019 is Veerle werkzaam bij RIGO als onderzoeker/adviseur. Ze werkt voornamelijk mee aan kwantitatieve onderzoeken op het gebied van woningmarkt en GIS analyses. Veerle heeft de Onderzoeksmaster Urban Studies aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Tijdens haar studie raakte Veerle geïnteresseerd in GIS: het analyseren en in kaart brengen van ruimtelijke data.

Na haar afstuderen heeft ze ervaring opgedaan als GIS analist. Ze heeft onder andere gewerkt bij de Gemeente Almere. Op de afdeling Geo-data ondersteunde ze verschillende afdelingen binnen de gemeente met data analyses en kaartmateriaal. Door de samenwerkingen binnen de gehele gemeente, heeft ze veel geleerd over de werkwijze van een gemeentelijke organisatie.

Veerle vindt het leuk om een verbinder te zijn tussen de data en de mensen die daar uiteindelijk mee aan de slag gaan. Ze vindt het belangrijk dat theorie en onderzoek aansluiten op de praktijk, dat onderzoek gericht is op echte maatschappelijke vragen en problemen en hiermee bijdraagt aan de samenleving.

Lopende projecten

Publicaties