Veerle Veraart

onderzoeker

veerle.veraart@rigo.nl
020 5221111

Over

Veerle is werkzaam bij RIGO als onderzoeker/adviseur. Ze is betrokken bij allerlei soorten projecten, maar houdt zich voornamelijk bezig met kwantitatieve onderzoeken, zoals naar woningbehoefte, woonruimteverdeling, schaarste en leefbaarheid. Ze vindt het ook leuk om aan de slag te gaan met interactieve dashboards en GIS-analyses.

Tijdens haar studie raakte Veerle geïnteresseerd in GIS: het analyseren en in kaart brengen van ruimtelijke data. Aan de Universiteit van Amsterdam heeft ze de onderzoeksmaster Urban Studies afgerond. Na haar afstuderen heeft ze ervaring opgedaan als GIS analist bij ingenieursbureau Arup. Vervolgens werkte ze op de afdeling Geo-data van de gemeente Almere en ondersteunde ze verschillende afdelingen binnen de gemeente met data analyses, dashboards en kaartmateriaal. In 2019 is ze begonnen bij RIGO.

Veerle vindt het leuk om samen te werken en de verbinder te zijn tussen de data en de mensen die met de resultaten aan de slag gaan. Ze vindt het belangrijk dat het onderzoek en analyses aansluiten op de praktijk van de opdrachtgevers.

Lopende projecten

Publicaties