Gepubliceerd op:

Na ruim 11 jaar Stadgenoot heb je ervoor gekozen om bij RIGO te gaan werken. Vanwaar deze overstap?

Ik had het erg naar de zin bij Stadgenoot en de Amsterdamse volkshuisvesting verveelt nooit, zeg ik steeds. Toch vond ik het tijd voor verandering. Ik wilde ook eens vanaf een andere plek en met een andere bril naar de opgaven in het wonen kijken. RIGO leek mij een club die goed bij me zou passen, vanwege de combinatie van advies, onderzoek en proces. Ik heb er nog geen spijt van.

Is het werken bij RIGO heel anders dan bij Stadgenoot?

Nee en ja. Nee, omdat het ook hier bij RIGO gaat om het oplossen van hoofdbrekende puzzels: hoe kom je tot zo goed mogelijk beleid voor wonen en volkshuisvesting? Daarnaast herken ik hier dezelfde bevlogenheid om het beter te maken voor de bewoners, de buurt, de stad. Het verschil is dat het werken voor meerdere opdrachtgevers wat meer schakelen vraagt.

Met welke type projecten houd je je nu bezig?

Ik werk aan een mooie klus voor Aedes: we verkennen op welke manieren corporaties meer zouden kunnen samenwerken bij de woonruimteverdeling. We kijken of het slimmer en efficiënter kan, maar bovenal wat dat voor woningzoekenden zou kunnen opleveren. Verder lever ik een bijdrage aan de portefeuillestrategie van Stadgenoot. Het is bijzonder om op die manier met oud-collega’s te werken. Ook beginnen we nu met een opdracht voor de gemeente Amsterdam met als vraag of het zinvol is de huisvesting voor studenten en niet-studerende jongeren hetzelfde te gaan regelen en behandelen.

Welke expertise heb jij opdrachtgevers te bieden?

Ik hou ervan lastige kwesties te ontrafelen en tot de kern terug te brengen, zodat je een basis hebt voor advies of strategie. Denk aan beschikbaarheid, betaalbaarheid, doorstroming of hoe je bepaalde doelgroepen betere kansen kunt geven. Vervolgens is het de kunst om die specifieke doelen slim aan elkaar te verbinden: kunnen ze elkaar versterken, hoe maak je moeilijke keuzes en hoe zorg je dat je eruit haalt wat erin zit?