Over de functie

RIGO ondersteunt diverse opdrachtgevers, zoals gemeenten en woningcorporaties, bij het maken van woonbeleid en het evalueren van beleidsresultaten. Daarbij gaat het om vragen als: hoe stemmen we ons woonbeleid af op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen? Of: hoe kunnen we met onze belanghouders tot een gezamenlijke woonagenda komen?

Als adviseur bij RIGO werk je in kleine teams aan projecten, in de rol van projectleider of -medewerker. Je begeleidt processen, zoals het maken van prestatieafspraken, verzorgt de opzet en/of gespreksleiding van bijeenkomsten met stakeholders, en schrijft als penvoerder mee aan beleidsdocumenten, bijvoorbeeld een woonvisie. Bij advisering maak je zowel gebruik van onderzoeksresultaten als van jouw ervaring met beleidsprocessen. Je werkt voor opdrachtgevers in het hele land en gaat regelmatig bij hen op bezoek.

Nieuwe medewerkers bieden wij standaard een jaarcontract, voor 32 uur per week, maar een vast contract is het doel. Er is volop perspectief om door te groeien. Samen bepalen we welke ontwikkelingsmogelijkheden jou verder brengen. Uiteraard bieden we een marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Over jou

We zijn op zoek naar kandidaten die zichzelf herkennen in het volgende beeld:

 • Je hebt een relevante universitaire opleiding afgerond (bijv. bestuurskunde, planologie of bouwkunde);
 • Je bent op de hoogte van actuele vraagstukken op het gebied van woonbeleid;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband aan projecten werken;
 • Je hebt ervaring met het uitvoeren van beleidstrajecten en -evaluaties;
 • Je kunt uitkomsten helder rapporteren, presenteren en verbeelden;
 • Je bent in staat om resultaten van onderzoek te vertalen naar aanbevelingen voor beleid;
 • Je hebt ten minste twee jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een commerciële omgeving.

Verder vinden we het belangrijk dat je een nuchtere en onafhankelijke instelling hebt en het een uitdaging vindt om te werken in een organisatie waarin kennis, maatschappelijke betrokkenheid en ondernemerschap erg worden gewaardeerd.

Over RIGO

RIGO is al bijna vijftig jaar een begrip in ons werkveld.

 • We zijn onafhankelijk en werken in opdracht van overheden, woningcorporaties, marktpartijen en maatschappelijke organisaties.
 • We verrichten kwantitatief en kwalitatief onderzoek, helpen onze opdrachtgevers bij het vertalen van onderzoeksresultaten in beleidsalternatieven en bieden inhoudelijke en praktische ondersteuning bij het proces van beleids- en besluitvorming.
 • Onze focus ligt op woonbeleid en enkele aanpalende beleidsterreinen waaronder ruimtelijke ordening, leefbaarheid en het sociale domein.
 • Wij zijn een middelgrote, informele en flexibele organisatie met energieke, betrokken collega’s.
 • Ons kantoor staat op een prachtige plek in Amsterdam, naast het Centraal Station met uitzicht op het IJ.

Heb je interesse? We horen graag van je!

Stuur je reactie met motivatie en CV voor 22 april naar sollicitatie@rigo.nl.