Gepubliceerd op:

Als onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van de woon- en leefomgeving helpt RIGO al 50 jaar overheden, woningcorporaties en andere partijen om verstandige keuzes te maken. De manier waarop we dit doen is steeds weer anders – van kwantitatieve analyse tot beleidsadvies – maar altijd op basis van feiten (in plaats van veronderstellingen) en met aandacht voor de context van de opdrachtgever (we leveren geen ‘standaardrapporten’).

In een tijd waarin de wooncrisis dagelijks de voorpagina’s van de dagbladen haalt, blijft de vraag van onze opdrachtgevers naar gedegen onderzoek, een scherpe analyse en gericht advies groeien. Waar moeten alle nieuw te bouwen woningen komen te staan? Hoe houden we woningen betaalbaar? Hoe krijg je doorstroming écht op gang? Waar is sprake van discriminatie of uitsluiting en wie maken er minder kans op welke woningen? Hoe ga je als vastgoedeigenaar om met de onzekerheden rondom de energietransitie? Welke gevolgen heeft de vergrijzing en welke consequenties heeft bijvoorbeeld de krappe arbeidsmarkt op wonen en zorg? Hoe kun je regionale samenwerking slim vormgeven? Allemaal vraagstukken waar onze opdrachtgevers mee te maken hebben. Om die reden zoekt RIGO nieuwe collega’s en wel voor de volgende vacatures:

  • Onderzoeker / adviseur woonbeleid (2 vacatures)

Heb jij enkele jaren werkervaring bij bijvoorbeeld een gemeente, regio, provincie, waterschap of rekenkamer en wil je jouw ervaring bij het leukste onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van wonen inzetten? Combineer je graag onderzoek met advies dat écht verschil maakt? Bijvoorbeeld door gemeenten te ondersteunen bij het opstellen van woon(zorg)visies, of ze te adviseren welke maatregelen genomen kunnen worden om betaalbare woningen te bouwen en beschikbaar te houden? Of wil jij (samenwerkende) gemeenten helpen om grip te krijgen op de woningvoorraad? Bijvoorbeeld door partijen te begeleiden bij het onderbouwen en opstellen van huisvestingsverordeningen en andere instrumenten?

  • Onderzoeker / adviseur corporatiebeleid

Heb jij ervaring bij een woningcorporatie en wil je dat inzetten om corporaties – op project- of interim basis – te begeleiden bij de grote opgaven waar ze de komende jaren voor staan? Wil je onderzoeken hoe corporaties de vrijkomende gelden van de Verhuurderheffing optimaal kunnen besteden? Of hoe goede sociale huurwoningen op grond in bezit van een andere partij kunnen worden ontwikkeld? Wil je helpen bij het maken van rechtvaardig huurbeleid, effectief doorstroombeleid of de vormgeving van de verduurzaming van de corporatieportefeuille? Weet jij analytisch vermogen te koppelen aan concreet beleidsadvies? We komen graag met jou in contact als jij corporaties wilt helpen antwoorden te vinden op deze vragen.

  • Senior onderzoeker / adviseur corporatiebeleid

Ben jij iemand die de corporatiesector door en door kent? Kun je met gemak schakelen tussen advisering op stelselniveau (bijvoorbeeld voor ministeries, Aedes etc.) en corporatieniveau? Ben je in staat je liefde voor volkshuisvesting te combineren met het leiden van projectteams, binnen RIGO of bij de opdrachtgever? Voel je je comfortabel in alle facetten van de vastgoedsturing? En heb je bijvoorbeeld specialistische kennis op het gebied van corporatiefinanciën, verduurzaming of leefbaarheid? Dan zoeken we jou.

Werken bij RIGO

Naast inhoudelijk boeiend werk bieden wij jou een groep van zo’n 25 bevlogen, gezellige en betrokken collega’s met een zeer diverse achtergrond. Vanuit ons kantoor aan het IJ (pal naast Amsterdam CS) heb je een prachtig uitzicht en wandel je zo de historische kern van onze hoofdstad in. We bieden een mooi salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

We werken bij RIGO in projectteams van wisselende samenstelling, afhankelijk van de vraag van de opdrachtgever. Je werkt doorgaans aan meerdere projecten tegelijk, waardoor RIGO werk biedt met een mooie afwisseling, met veel vrijheid én verantwoordelijkheid. We vinden het belangrijk dat medewerkers werken aan projecten waarin zij zich prettig voelen, en ondersteunen de eigen ontwikkeling met een op maat gemaakt opleidingsplan. Dat maakt RIGO bij uitstek een werkplek om jezelf te ontwikkelen.

Hebben wij jou interesse gewekt of heb je vragen over deze vacatures, stuur dan een mailtje (CV en motivatiebrief zijn welkom!) naar sollicitatie@rigo.nl.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.