Over ons

RIGO draagt bij aan een betere woon- en leefomgeving in Nederland. Dat doen we al meer dan 50 jaar. We helpen onze opdrachtgevers bij het verbeteren van de kwaliteit en effectiviteit van hun besluitvorming middels marktonderzoek, beleidsonderzoek, beleidsadvies, draagvlak creatie en procesondersteuning.

In 1972 werd het het Research Instituut Gebouwde Omgeving als stichting opgericht door de directeuren van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid en de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. In 1991 werd de stichting een bv met de naam RIGO Research en Advies. Per 1 mei 2023 heeft RIGO opnieuw gekozen voor een stichtingsvorm. Deze vorm past beter bij de maatschappelijke doelstellingen op het gebied van het wonen.

RIGO is gecertificeerd volgens de ISO 9001:2015 norm. Sinds 2006 is ons kwaliteitssysteem gecertificeerd.
Lees hier meer over informatie over ons kwaliteitsbeleid
.

Kernwaarden

We werken in teams, om de breed aanwezige kennis zo goed mogelijk te benutten.

We vinden dat goede besluiten zijn gebaseerd op feiten, niet op veronderstellingen. Een gedegen verkenning en analyse vormen de basis.

Onze opdrachtgevers zijn overheden (rijk, provincies, regio’s en gemeenten), woningcorporaties, consumentenorganisaties en brancheorganisaties, maatschappelijke instellingen en andere marktpartijen, zoals vastgoedontwikkelaars.

Onze werknemers zijn gek van hun vak. Gedreven om als kennisexpert maatschappelijke bij te dragen.

We zijn onafhankelijk, betrokken, nieuwsgierig en innovatief.

Medewerkers

Bestuur

Raad van toezicht

Geassocieerd partners