Arend Jonkman

Senior onderzoeker/adviseur

arend.jonkman@rigo.nl
0205221111
Bekijk LinkedIn profiel

Over

Arend heeft Planologie en de onderzoeksmaster Urban Studies gestudeerd en is afgestudeerd op een onderzoek naar de toegang van huishoudens met een middeninkomen tot de woningmarkt in Amsterdam en Boston. Arend is aan de UvA gepromoveerd op een onderzoek naar de rechtvaardigheid van wonen. Hoe hebben verschillende huishoudens toegang tot een passende en een betaalbare woning? Wat is eerlijk? En hoe hebben beleid, strategieën en economische ontwikkelingen daar invloed op?

Aan de Wageningen Universiteit heeft Arend vervolgens gewerkt als docent ruimtelijke planning en onderzoeker naar gemeentelijk grondbeleid. Dat onderzoek was gericht op hoe gemeenten verschillende instrumenten strategisch inzetten in de praktijk om woningbouwdoelstellingen te behalen. En hoe gaan gemeenten om met het toenemende aantal (soms conflicterende) beleidsdoelen?

Aan de TU Delft was Arend als onderzoeker betrokken bij het interdisciplinaire 1M Homes-initiatief, waarbij uiteenlopende wetenschappelijke disciplines, overheid en praktijk samen zoeken naar oplossingen voor de wooncrisis. Daarnaast is Arend jarenlang redacteur geweest van vaktijdschrift Rooilijn. Als coördinator van de Aesop themagroep Ethics, Values & Planning heeft hij bijeenkomsten en discussies georganiseerd en geleid over waarden en rechtvaardigheid met internationaal vooraanstaande wetenschappers.

Lopende projecten

Publicaties